Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Star wars II. A Klónok Támadása

 

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban...

 

 

Tíz évvel a Baljós árnyak cselekménye után (22 YE) a Galaktikus Köztársaság hatalmas krízisben van: egy része a rendszernek, a Dooku gróf, volt Jedi lovag által vezetett Szakadárok azzal fenyegetőznek, hogy kilépnek a Köztársaságból.

Miután Coruscanton ismeretlenek sikertelen merényletet követnek el Naboo volt királynője, Padmé Amidala ellen, a Jedi Tanács két testőr rendel ki a nő mellé: az általa rég nem látott Obi-Wan Kenobit és annak tanítványát, Anakin Skywalkert. Éjszaka azonban egy Zam Wessel nevű merénylő ismételten az életére tör, de végül a két Jedi karmai közt védi. Csakhogy ekkor egy másik fejvadász is megjelenik, végez társával, majd elmenekül.

A történtek után Palpatine Főkancellár és a Jedi Tanács a biztonságosnak tűnő Naboora küldi Padmét és Anakint (R2-D2 kíséretében). Anakin és Padmé közt szerelem szövődik, és egy csók is elcsattan, a lány azonban nem szeretné, ha lenne valami közöttük. Mikor Anakin egy rémálmában anyját látja szenvedni, Padméval együtt szülőbolygójára, a Tatooine-ra siet. Itt volt gazdája, Watto elárulja neki, hogy Shmit egy Cliegg Lars nevű férfi vette meg, majd felszabadította és elvette feleségül.

Mikor meglátogatja, a férfi elárulja Anakinnak, hogy anyját egy Tusken banda rabolta el, és valószínűleg már meg is ölte. A fiú ennek ellenére megkeresi Shmit, ám mikor rátalál, az kezei közt hal meg. Anakin Jedihez nem méltó módon, bosszúból lemészárolja a környéken táborozó Tuskeneket, majd visszatérve, eltemeti anyját.

Mindeközben Obi-Wan nyomozni kezd a rejtélyes fejvadász után. Így jut el egy peremvidéki bolygóra, Kaminora, ahol megdöbbentő dolgot fedez fel: egy üzemben harcosokat klónoznak, az ottaniak állítása szerint a Köztársaság számára.

Mikor Kenobi találkozik a harcosok egyedével, Jango Fettel, rájön, ő az a fejvadász, akit keres. Jango azonban fiával, Bobával menekülni kezd, rövid űrcsata után pedig legyőzik üldözőjüket, majd a közeli Geonosisra szállnak. A halottnak hitt Jedi azonban a fejvadász hajójára elhelyezett jeladó segítségével beméri helyzetüket, és ő is a bolygóra repül.

 

Időközben Obi-Wan rettenetes dologra bukkan a Geonosison: Dooku gróf, Nute Gunray helytartó, és még néhány nagyobb cég vezetője egymást támogatva egy hatalmas droidsereget épít, hogy később majd polgárháborút robbantson ki a Köztársaságban. Mikor azonban Obi-Wan ezt közli Coruscanttal, Dooku katonái elfogják, majd bebörtönzik.

Padméék is értesülnek a Jedi elfogásáról, így elbúcsúznak Clieggtől és családjától (Owentól és Berutól), majd Anakin volt tolmácsdroidjával a Geonosisra repülnek. Csakhogy itt több száz geonosisi várja már őket, nem sokkal később pedig Jango Fett is feltűnik, így ők is fogságba esnek.

A három rabot kémkedés miatt halálra ítélik, Obi-Wan pedig meglepő dolgot tud meg Dookutól: a gróf állítása szerint a Szenátust egy Sidious nevű Sith Nagyúr irányítja, és több száz szenátort tart befolyása alatt.

Eközben a Coruscanton Bail Organa szenátor és Palpatine javaslatára Jar Jar Binks sikeresen ráveszi a Szenátust, hogy rendkívüli jogokkal hatalmazzák fel a Főkancellárt, aki ezután hatalmával élve, elrendeli egy Köztársasági Hadsereg felállítását.

A Geonosison elkezdődik Kenobiék kivégzése, előtte azonban Anakin és Padmé szerelmet vallanak egymásnak. Miután kiláncolták a három foglyot, a geonosisiak három vérengző állatot engednek rájuk az arénában: a Reeket, az Acklay-t, és a Nexut. Míg Anakinék kiszabadulnak, és felveszik a harcot támadóikkal, a nézőtéren Mace Windu vezetésével több száz Jedi tűnik fel.

Dooku azonban harci droidok ezreit ereszti rá a váratlan látogatókra, így hatalmas harc keződik, később pedig Yoda mester is megérkezik a klónok hadseregével, így a harc csatává alakul. Míg Windu mester végez Jango Fettel, Obi-Wan és Anakin Dooku gróf nyomába erednek, aki egy titkos fegyver terveivel megpróbál elmenekülni.

A hajsza egy hangárban ér véget, ahol a két Jedi szembeszáll a Sith-té lett gróffal. A fénykardpárbaj során Obi-Wan és Anakin súlyos sebeket kapnak (Anakin elveszti a jobb karját), ám mikor Dooku a kegyelemdöfést adná, megjelenik Yoda. Dooku ezúttal a Jedi mesterrel kezd vívni, ám mikor látja, hogy ellenfelével nem bír el, inkább elmenekül.

A történtek után Anakin egy robotkezet kap, és a Naboon titokban összeházasodik Padméval, Dooku pedig a Coruscantra érkezik, hogy találkozzon mesterével, Darth Sidious-szal. A klónok háborúja elkezdődött!

KépFőszereplők:

  • Ewan MgGregor
  • Natalia Portman
  • Hayden Christensen
  • Chistopher Lee
  • Samuel_L. Jakson
  • Ian McDiarmid
  • Temuerra Morrison
  • Jimmy Smith

Rendező:

George Lucas