Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A sith rend és története

 

A Rend hajnala

A Sith-Rend olyan erőhasználókból állt, akik Az Erő Sötét Oldalának technikáit alkalmazták. Az egész pár évezreddel a Jedi-Rend megalakulása után történt. Pár Jedit, akik elbuktak próbáikon és a Sötét Oldalt használták, a Jedi-Tanács kizárt a Rendből. A Sötét Jedik a Korriban nevű bolygón telepedtek le, ahol egy különleges, humanoid és gyík keverékű élőlények éltek, akiket Sitheknek neveztek. A Sithek istenként néztek a Sötét Jedikre, akik kihasználva őket magasabb tudáshoz jutottak a Sötét Oldal által. A Sötét Jedikből lettek idővel a Dark Lord of the Sith-ek, azaz a Sith Sötét Nagyurai.

 

Az Új Sithek támadása

Évezredekkel később egy Markal nevű Jedi válik ki ismét a Jedi-Rendből, és hozza vissza a Sith-Rendet. A Rend azonban ismét elbukik, mert a Sithek két csoportra oszlanak. Az egyik csoport az Uralkodó-Sithek, amelyek egész rendszereket uralnak, a másik az Árnyék-Sithek, amelyek még a Jedik között megtalálhatóak. Végül úgy hiszik, eljött az ő idejük és háborúba kezdenek a Köztársasággal szemben, melyet Darth Markal vezet. De egy Monn Kortan nevű padawan legyőzi őt. A Sitheknek két vezérük lesz. Tarvel Nine és Monn Kortan, aki mikor megölte Markalt, megízlelte a sötét erőt és felvette a Darth Bane nevet. Egymással is háborúzni kezdenek. A Jedik így megállítják a Sitheket Darth Bane kivételével. Bane titokban újraszervezte a Rendet, de kikiálltotta, hogy mostantól csak 2 Sith lehet: egy mester és egy tanítvány. Kötelezővé tette a Darth név viselését is.

Ezer éven keresztül a Sithek rejtve maradtak mindenki elől. Ezalatt a Sith-ek egy teljesen új életformát sajátítottak el. Rejtőzködtek és titokban tevékenykedtek, az ERŐ újabb és mélyebbreható megismerését tanulták. Újra teremtették önmagukat. A Sötét oldal olyan megismerését sajátították el, amivel az ERŐ leghatalmasabb mesterei lettek. Egy Sith Nagyúr, Darth Plagueis elsajátította a sötét oldal segítségével az élet létének fenntartását, amit később átadott utódjának és tanítványának Darth Sidious-nak (a későbbi Palpatine főkancellár). Sidious megölte mesterét és immáron újdonsült és hatalmas Sith Nagyúrként megkezdte a Sith-ek bosszújának leleményes előkészítését.