Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jedik

 

Aayla Secura

Anakin Sywalker

Ki-Adi-Mindu

Obi-Wan Kenobi

Qin Kon Jinn

Joda Mester

Agen Kolar

Mace Windu

 

A Jedi lovagok a Csillagok háborúja univerzumban levő fiktív, a középkori keleti harcművész-filozófus iskolák és a nyugati lovagrendek bizonyos jellegzetességeit ötvöző szervezet, melynek tagjai tanító, meditatív-spirituális és harci feladatokat is ellátnak.

 

Az Erő 

A tudósok az idők kezdete óta tanulmányozzák azt, amit Erőnek neveznek. Pontosan nem tudják meghatározni vagy megmagyarázni, hogyan működik. Nem tudják, hogy az értelmes élet kialakulásával keletkezett, vagy éppen ellenkezőleg, az Erő segítette az értelmes élet kifejlődését. A erőhasználó számára ez nem is fontos: az Erő létezik, és ez az, ami számít. Ugyanolyan létfontosságú alkotóeleme a természetnek, mint az anyag és az energia, bár jóval nehezebb minősíteni. Az Erő bonyolult, összetett jelenség. Feltételezik, hogy egy energiamező, melyet az élőlények bocsátanak ki magukból. Mindnyájunkat körülvesz, irányítja a cselekedeteinket, és nem mi irányítjuk az Erőt. Az Erő a minden dolgok közt meglévő egyensúlyban gyökerezik, és az áramlásába való minden beleavatkozás magában hordozza az egyensúly felborulásának kockázatát.

A legtöbb ember előtt rejtve marad. Nem lehet ugyanúgy megérteni, mint az univerzum anyagi jellemzőit. A technológia kiszámítható és könnyen irányítható, de az Erőt nem lehet irányítani, szerves tartozéka magának az életnek. Ezek a midichlorianok, melyek azok a mikroszkopikus létformák, amelyek ott lakoznak minden élőlény sejtjeiben. Az élet esszenciája, az Erő hordozója. Kollektív öntudatot és intelligenciát formálva, a midichlorianok alkották az élőlényeket és az Erő közötti összekötő kapcsot és kapcsolatban állnak az Erővel. Szimbiózisban élünk velük. Nélkülük nem létezne élet, és nem lenne tudomásunk az Erőről. Folyamatosan beszélnek hozzánk, tudatják velünk az Erő akaratát. A midichlorianokat egyszerű vérvizsgálattal lehet kimutatni.

Volt egy prófécia, olyan ősi, hogy az eredete már rég homályba veszett, mely szerint egyszer majd felbukkan egy kiválasztott. Egy midichlorianokkal teli test, aki soha nem látott módon uralja és örökre megváltoztatja az Erőt. Egyensúlyba hozza majd az Erőt.

 

Jedi Képességek:

  • Telekinézis
  • Gyorsaság
  • Állatszelidítés
  • Elmetrükk
  • Tárgyak mozgatása