Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cameron Mitchell Alezredes

 

Kép Cameron Mitchell egy kitalált szereplő a Csillagkapu című kanadai-amerikai katonai sci-fi televíziós sorozatban, melyben katonai csapatok fedezik fel a galaxist egy idegen technológia segítségével, a csillagkapu-hálózaton keresztül. Ben Browder alakításában Mitchell alezredes a sorozat főszereplője a 9. évad első, Avalon című részétől kezdve a sorozat végéig, majd a Csillagkapu: Az igazság ládája és a Stargate: Continuum című csak DVD-re megjelent filmeknek is.

A 9. évad első epizódja bemutatja Mitchell erőfeszítéseit, hogy újraegyesítse a korábbi CSK-1-et saját vezetése alatt. A 9-10. évadban Samantha Carter ezredes, Dr. Daniel Jackson, a sztoikus Teal'c és a földönkívüli tolvaj, Vala Mal Doran segítségével Mitchell megkísérli megállítani az Ori fenyegetést, ami a Tejút galaxisát fenyegeti. Mitchell tapasztalt vadászpilóta és küldetései során gyakran kerül közelharcba.

Annak ellenére, hogy Browder népszerű volt a Csillagközi szökevények című televíziós sci-fi sorozatban, a CSK-1 vezetőjeként a rajongók egy része neheztelt rá, amiért elvette Carter pozícióját. Browder említést tett a Mitchell-centrikus epizódok, valamint a karakter és a többi főszereplő közötti cselekmények hiányáról. Cameron Mitchell alakításáért Ben Browdert Szaturnusz-díjra jelölték 2006-ban a Legjobb televíziós mellékszereplő kategóriában.