Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Samanta Carter Őrnagy

 

Kép Samantha Carter a német-kanadai-amerikai Csillagkapu, Csillagkapu Atlantisz című sci-fi sorozatok szereplője, az angol származású kanadai színésznő, Amanda Tapping alakítja . A sorozatokban katonai csapatok fedezik fel a galaxist egy idegen technológia segítségével, a csillagkapu-hálózaton keresztül. Sam Carter a Csillagkapu sorozat mind a tíz évadjának főszereplője, az azt követő Csillagkapu Atlantisz három évadjának visszatérő szereplője, majd a 4. évadban ismét főszereplője. A 2008-ban csak DVD-re kiadott Csillagkapu: Az igazság ládája című filmben és a Stargate: Continuumban újra szerepelt.

Samantha Carter százados első megjelenése Az Istenek gyermekeiben, a Csillagkapu sorozat bevezető epizódjában van, amikor csatlakozik a Jack O'Neill által vezetett CSK-1 csapathoz. A 3. évadban őrnaggyá, a 8. évad elején alezredessé léptetik elő, és ő irányítja a CSK-1-et. A 9. évad elején Cartert az 51-es körzet kutatási részlegéhez helyezik át, de több küldetésben is csatlakozik a CSK-1-hez, akkor már Cameron Mitchell vezetése alatt. Az Ori fenyegetés legyőzése után - ami az Igazság ládájában történt - ezredessé kinevezése után az Atlantiszi expedíció parancsnoka lesz a 4. évad elején.

Összességében Samantha Carter a Csillagkapu sorozat szinte minden részében szerepelt, kivéve öt epizódnyi szünetet Amanda Tapping szülési szabadsága miatt.