Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Jedirend története

 

A Jedi lovagok egy olyan egyénekből álló rend volt, amely érezni és használni tudta az Erőt. A Jedik a fény oldalán álltak. A rend története 25 000 évvel a Galaktikus Birodalom megalapítása előtt kezdődött. A rend kiinduló bolygója ismeretlen, de több feltételezés is van: Coruscant, Ossus és Corellia, vagy a mitikus, eltűnt bolygók, mint a Had Abbadon, Ondos és Utapau.

Először csak egy meditáló rend volt, majd később aktívabb szerepet vállalt a galaktikus konfliktusban, míg megállapodtak a Coruscant bolygón a katasztrofális ruusani csata után.

A Jedi élete egy önfeláldozó élet volt. Akiknek valamennyire is adottságuk volt az Erővel szemben, születésük után nem sokkal a coruscanti Jedi templomba vitettek. Életük nagyon egyszerű volt, amely követte a Jedi törvényeket (tilos volt a kötődés az anyagi javak és érzelmek iránt). Ezt a felkészítést az elején egy elismert, tapasztalt Jedi csinálta, amíg az illető eléggé fel volt készülve hogy elinduljon a Jedi útján. Néha voltak kivételek, mint Anakin Skywalker esetében, de a legtöbb esetben nem tértek el a szabályoktól.